Onsior 6 mg comprimate pentru pisici Robenacoxib

(22.08.2012) Comprimatele Onsior - pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei acute asociate cu tulburări musculo-scheletale la pisici - sunt uşor de administrat şi bine tolerate de majoritatea pisicilor.

Fiecare comprimat conţine 6 mg de robenacoxib.

Comprimatele sunt rotunde, de culoare bej spre maro, sunt indivizibile şi marcate cu simbolurile „NA” pe o parte şi „AK” pe cealaltă parte.

Contraindicaţii:

A nu se utiliza în cazul pisicilor care suferă de ulcer al tractului digestiv.

A nu se utiliza împreună cu medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau cu corticosteroizi, medicamente folosite în mod frecvent în tratamentul durerii, inflamaţiei şi alergiilor. A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la robenacoxib sau la oricare dintre componenţii comprimatelor.

A nu se utiliza în cazul pisicilor gestante, în perioada de alăptare sau folosite în scopuri de reproducere deoarece siguranţa acestui produs nu a fost stabilită la astfel de animale.

Reacţii adverse:

Diaree uşoară şi trecătoare, materii fecale moi sau vomă au fost raportate în mod frecvent. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

Frecvenţa efectelor adverse posibile este definită utilizând următoarea convenţie:

  • foarte frecvent (afectează mai mult de 1 animal la 10)
  • frecvent (afectează 1 până la 10 animale la 100)
  • deloc frecvent (afectează 1 până la 10 animale la 1.000)
  • rar (afectează 1 până la 10 animale la 10.000)
  • foarte rar (afectează mai puţin de 1 animal la 10.000)
  • necunoscut (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare şi mod de administrare:

Pentru utilizare pe cale orală. Doza recomandată de robenacoxib este de 1 mg/kg greutate corporală cu o variaţie de 1- 2,4 mg/kg. Administraţi o dată pe zi la aceeaşi oră în fiecare zi timp de maxim 6 zile conform tabelului de mai jos.

2,5 până la ma puţin de 6, 1 comprimat; 6 până la mai puţin de 12 kg, 2 comprimate

Recomandări privind administrarea corectă:

Administraţi fie fără mâncare sau cu o cantitate mică de mâncare. Comprimatele Onsior sunt uşor de administrat şi bine tolerate de majoritatea pisicilor. Comprimatele nu trebuie rupte sau sfărâmate.

Precauţii speciale pentru depozitare:

A nu se lăsa la îndemâna copiilor. A se păstra la temperatură mai mică de 30° C. A nu se utiliza după data expirării mentionată pe blister după simbolul EXP.

Atenţionare (atenţionări) specială (speciale):

Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită în cazul pisicilor care cântăresc mai puţin de 2,5 kg sau cu vârsta mai mică de 4 luni. Administrarea în cazul pisicilor cu funcţia cardiacă, renală sau hepatică deteriorată sau al pisicilor care sunt deshidratate, au un volum scăzut al circulaţiei sângelui sau o tensiune arterială scăzută poate implica riscuri suplimentare.

Dacă utilizarea nu poate fi evitată, aceste pisici necesită o monitorizare atentă. Utilizaţi acest produs medicinal veterinar sub monitorizare veterinară strictă la pisicile care prezintă risc de ulcer la stomac sau dacă animalul a manifestat anterior intoleranţă la alte AINS.

Onsior nu trebuie administrat împreună cu alt AINS. Tratamentul anterior cu alte medicamente antiinflamatoare poate determina efecte adverse suplimentare sau crescute şi, în consecinţă, trebuie să existe o perioadă de cel puţin 24 de ore fără tratament cu astfel de substanţe înaintea începerii unui tratament cu Onsior.

Totuşi, în perioada fără tratament trebuie să se ţină cont de proprietăţile farmacocinetice ale produselor folosite anterior. Tratamentul concomitent cu medicamente care acţionează asupra fluxului renal, de exemplu diureticele sau inhibitorii enzimei convertoare de angiotensină, trebuie să fie monitorizat clinic.

Administrarea simultană a substanţelor potenţial nefrotoxice trebuie evitată deoarece poate determina un risc crescut de toxicitate renală. Utilizarea simultană a altor substanţe active care au un nivel ridicat de legătură proteică poate concura cu robenacoxibul în ceea ce priveşte legătura, şi astfel să determine efecte toxice.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz:

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare.

Date în baza cărora a fost aprobat ultima dată prospectul

Informaţii detaliate referitoare la acest produs sunt disponibile pe website-ul Agenţiei Europene a Medicamentelor (EMEA) : www.emea.europa.eu

Numele şi adresa deţinătorului autorizaţiei de comercializare şi a deţinătorului autorizaţiei de fabricare, responsabil pentru eliberarea seriilor de produs, dacă sunt diferite:

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare:

Novartis Animal Health UK Ltd Frimley Business Park Frimley/Camberley, Surrey, GU16 7SR Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord

Producător pentru eliberarea seriei:

Novartis Santé Animale S.A.S. 26 Rue de la Chapelle F-68330 Huningue, Franţa

Produs distribuit de:
SC Altius SRL

www.altius.ro


Mai multe Ştiri

Vetmedin 5 mg

Vetmedin 5 mg comprimate masticabile pentru câini

Contactati-ve reprezentantul zonal Altius petru a va prezenta conditia comerciala a acestui produs
Citește mai mult

Altius Magazin 2

Altius Magazin 2

Altius vă invită să parcurgeţi al doilea număr al revistei Altius Magazin, o revistă dedicată în exclusivitate medicilor veterinari
Citește mai mult

YPOZANE

YPOZANE

Prezentul document este un rezumat al Raportului Public European de Evaluare. Scopul acestuia este de a explica modul în care evaluarea efectuată de către Comitetul pentru Produse Medicinale de Uz Veterinar (CVMP), în baza documentaţiei furnizate, a condus la recomandările privind condiţiile de utilizare
Citește mai mult

Onisor 40 mg pentru câini

Onisor 40 mg pentru câini

Onisor conține robenacoxib, pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei în cazul osteoartritei cronice la câini
Citește mai mult

Altius Showroom

NOU Showroom de aparatură și instrumentar medical în București!

Altius a deschis în luna Mai a acestui an primul showroom de aparatură și instrumentar medical veterinar, oferind medicilor din București și zonele limitrofe, un spațiu de prezentare a tuturor produselor din portofoliu
Citește mai mult

Conferința de Dermatologie

Conferința de Dermatologie

Altius împreună cu AMVAC au plăcerea de a vă  invita să participați la Conferința de Dermatologie Veterinarã, care va avea loc la Rin Grand Hotel din Bucureşti, Soseaua Vitan - Bârzeşti numărul 7D, Sector 4, în perioada 11 - 12 August 2012
Citește mai mult

Altius Magazin

Altius Magazin

Altius vă invită să parcurgeţi primul număr al revistei Altius Magazin, o revistă dedicată în exclusivitate medicilor veterinari din cabinete, farmacii veterinare şi  CSV-uri
Citește mai mult

Monitorul de funcţii vitale de ultimă generaţie  LifeSense

Monitorul de funcţii vitale de ultimă generaţie – LifeSense

LifeSense este un monitor ce măsoară şi afişează mai mulţi parametri
Citește mai mult
Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură