Onisor 40 mg pentru câini

(01.09.2012) Onisor conține robenacoxib, pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei în cazul osteoartritei cronice la câini. Comprimatele Onsior sunt aromate şi sunt ingerate voluntar de majoritatea câinilor, nu trebuie rupte sau sfărâmate.

Recomandări privind administrarea corectă:

Administraţi pe cale orală. Nu administraţi împreună cu mâncare deoarece testele clinice au demonstrat o eficienţă mai mare a robenacoxibului atunci când este administrat fără mâncare sau cu cel puţin 30 de minute înainte sau după masă.

Onisor 40 mg pentru câini

Declararea (substanţei) substanţelor active şi a altor ingredient (ingredienţi)

Fiecare comprimat conţine următoarea cantitate de robenacoxib şi este marcat cu „NA” pe o parte şi cu următoarele simboluri pe cealaltă parte:
Robenacoxib/comprimat Simboluri
5 mg AK
10 mg BE
20 mg CD
40 mg BCK
Comprimatele sunt rotunde, de culoare bej spre maro şi sunt indivizibile. Comprimatele Onsior sunt aromate şi sunt ingerate voluntar de majoritatea câinilor.

Indicaţie (indicaţii):

Pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei în cazul osteoartritei cronice la câini.

Contraindicaţii:

A nu se utiliza în cazul câinilor care suferă de ulcer la stomac sau de boli hepatice. A nu se utiliza împreună cu alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) sau cu corticosteroizi, medicamente folosite în mod frecvent în tratamentul durerii, inflamaţiei sau alergiilor.

A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la robenacoxib sau la oricare dintre ingredientele comprimatelor.

A nu se utiliza în cazul căţelelor gestante sau în perioada de alăptare deoarece siguranţa robenacoxibului nu a fost stabilită în timpul gestaţiei şi lactaţiei sau în cazul câinilor folosiţi în scopuri de reproducere.

Reacţii adverse:

Au fost semnalate în mod foarte frecvent reacţii adverse ale tractului digestiv, însă cele mai multe cazuri au fost uşoare şi s-au vindecat fără tratament. Voma şi materiile fecale moi au fost foarte des întâlnite, apetitul scăzut şi diareea au fost în mod frecvent întâlnite, iar cazurile de materii fecale cu sânge au fost rare. În cazul câinilor cărora li s-a administrat un tratament de până la 2 săptamâni, nu s-a observat o creştere a activităţii enzimelor hepatice.

Cu toate acestea, în cazul tratamentului de lungă durată au fost semnalate în mod frecvent creşteri ale nivelelor enzimelor hepatice. În cele mai multe cazuri, activitatea enzimelor hepatice fie s-a stabilizat sau a scăzut prin continuarea tratamentului. Nu au fost semnalate creşteri ale nivelelor enzimelor hepatice asociate cu simptome de anorexie, apatie sau vomă. Dacă observaţi efecte grave sau alte efecte care nu au fost menţionate în acest prospect, vă rugăm să vă informaţi medicul veterinar. 

Frecvenţa efectelor adverse posibile este definită utilizând următoarea convenţie: 

  • foarte frecvent (afectează mai mult de 1 animal la 10)
  • frecvent (afectează 1 până la 10 animale la 100)
  • deloc frecvent (afectează 1 până la 10 animale la 1.000)
  • rar (afectează 1 până la 10 animale la 10.000)
  • foarte rar (afectează mai puţin de 1 animal la 10.000)
  • necunoscut (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)

Posologie pentru fiecare specie, cale (căi) de administrare şi mod de administrare:

Doza recomandată de robenacoxib este de 1 mg/kg greutate corporală cu o variaţie de 1-2 mg/kg. Administraţi o dată pe zi conform tabelului de mai jos.

Greutate corporală Număr de comprimate după mărime (kg) 5 mg 10 mg 20 mg 40 mg
2,5 până la < 5 1 comprimat
5 până la < 10 1 comprimat
10 până la < 20 1 comprimat
20 până la < 40 1 comprimat
40 până la 80 2 comprimate

Efectul clinic apare într-o săptămână. Tratamentul trebuie întrerupt după 10 zile dacă nu apare nicio îmbunătăţire vizibilă. În cazul tratamentului de lungă durată, o dată efectul clinic instalat, doza de Onsior poate fi ajustată la cea mai scăzută doză individuală eficientă reflectând faptul că gradul de durere si inflamare associate cu osteoartrită cronică poate varia în timp. Monitorizarea de către un medic veterinar este necesară în acest caz.

Atenţionare (atenţionări) specială (speciale)

Siguranţa acestui produs medicinal veterinar nu a fost stabilită în cazul câinilor care cântăresc mai puţin de 2,5 kg sau cu vârsta mai mică de 3 luni.

În cazul tratamentului de lungă durată, enzimele hepatice trebuie monitorizate la începutul tratamentului, de exemplu după 2, 4 şi 8 săptamâni.

Apoi, este recomandat să se continue monitorizarea constantă, de exemplu o dată la 3-6 luni. Tratamentul trebuie întrerupt dacă nivelul enzimelor hepatice creşte semnificativ sau dacă animalul prezintă simptome precum anorexia, apatia sau voma în combinaţie cu un nivel ridicat al enzimelor hepatice.

Administrarea în cazul câinilor cu funcţia cardiacă, renală sau hepatică deteriorată sau al câinilor care sunt deshidrataţi, au un volum scăzut al circulaţiei sângelui sau o tensiune arterială scăzută poate implica riscuri suplimentare.

Dacă utilizarea nu poate fi evitată, aceşti câini necesită o monitorizare atentă. Utilizaţi acest produs medicinal veterinar sub monitorizarea strictă a medicului veterinar în cazul câinilor cu risc de ulcer la stomac sau în cazul în care animalul a manifestat anterior intoleranţă la alte AINS. Onsior nu trebuie administrat împreună cu alt AINS.

Tratamentul anterior cu alte medicamente antiinflamatoare poate determina efecte adverse suplimentare sau crescute şi, în consecinţă, trebuie să existe o perioadă de cel puţin 24 de ore fără tratament cu astfel de substanţe înaintea începerii unui tratament cu Onsior. Totuşi, în perioada fără tratament trebuie să se ţină cont de proprietăţile farmacocinetice ale produselor folosite anterior.

Tratamentul concomitent cu medicamente care acţionează asupra fluxului renal, de exemplu diureticele sau inhibitorii enzimei convertoare de angiotensină, trebuie să fie monitorizat clinic. Administrarea simultană a medicamentelor potenţial nefrotoxice trebuie evitată deoarece poate determina un risc crescut de toxicitate renală.

Utilizarea simultană a altor substanţe active care au un nivel ridicat de legătură proteică poate concura cu robenacoxibul în ceea ce priveşte legătura, şi astfel să determine efecte toxice.

Precauţii speciale pentru eliminarea produsului neutilizat sau a deşeurilor, după caz:

Medicamentele nu trebuie aruncate în ape reziduale sau resturi menajere. Solicitaţi medicului veterinar informaţii referitoare la modalitatea de eliminare a medicamentelor care nu mai sunt necesare.

Deţinătorul autorizaţiei de comercializare:
Novartis Animal Health UK Ltd, Frimley Business Park, Frimley/Camberley
Surrey, GU16 7SR, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord
Producător pentru eliberarea seriei: Novartis Santé Animale S.A.S.
26 Rue de la Chapelle F-68330 Huningue, Franţa

Distribuitor:
Altius
www.altius.ro


Mai multe Ştiri

Vetmedin 5 mg

Vetmedin 5 mg comprimate masticabile pentru câini

Contactati-ve reprezentantul zonal Altius petru a va prezenta conditia comerciala a acestui produs
Citește mai mult

Altius Magazin 2

Altius Magazin 2

Altius vă invită să parcurgeţi al doilea număr al revistei Altius Magazin, o revistă dedicată în exclusivitate medicilor veterinari
Citește mai mult

YPOZANE

YPOZANE

Prezentul document este un rezumat al Raportului Public European de Evaluare. Scopul acestuia este de a explica modul în care evaluarea efectuată de către Comitetul pentru Produse Medicinale de Uz Veterinar (CVMP), în baza documentaţiei furnizate, a condus la recomandările privind condiţiile de utilizare
Citește mai mult

Onsior 6 mg comprimate pentru pisici Robenacoxib

Onsior 6 mg comprimate pentru pisici Robenacoxib

Comprimatele Onsior - pentru tratamentul durerii şi inflamaţiei acute asociate cu tulburări musculo-scheletale la pisici - sunt uşor de administrat şi bine tolerate de majoritatea pisicilor
Citește mai mult

Altius Showroom

NOU Showroom de aparatură și instrumentar medical în București!

Altius a deschis în luna Mai a acestui an primul showroom de aparatură și instrumentar medical veterinar, oferind medicilor din București și zonele limitrofe, un spațiu de prezentare a tuturor produselor din portofoliu
Citește mai mult

Conferința de Dermatologie

Conferința de Dermatologie

Altius împreună cu AMVAC au plăcerea de a vă  invita să participați la Conferința de Dermatologie Veterinarã, care va avea loc la Rin Grand Hotel din Bucureşti, Soseaua Vitan - Bârzeşti numărul 7D, Sector 4, în perioada 11 - 12 August 2012
Citește mai mult

Altius Magazin

Altius Magazin

Altius vă invită să parcurgeţi primul număr al revistei Altius Magazin, o revistă dedicată în exclusivitate medicilor veterinari din cabinete, farmacii veterinare şi  CSV-uri
Citește mai mult

Monitorul de funcţii vitale de ultimă generaţie  LifeSense

Monitorul de funcţii vitale de ultimă generaţie – LifeSense

LifeSense este un monitor ce măsoară şi afişează mai mulţi parametri
Citește mai mult
Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură