Henry Schein urmeaza sa achizitioneze Merritt Veterinary Supplies


Extinderea prezenței în Estul Statelor Unite pentru a beneficia de relatia cu clinicile veterinare cu o gamă mai largă largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.

Henry Schein, Inc. (HSIC), cel mai mare furnizor de produse și servicii de îngrijire a sănătății pentru medicii stomatologi, sănătate animală și practica medicală, a anunțat astazi ca va achiziționa Merritt Veterinary Supplies Inc. (Merritt), afacere de familie furnizor independent de produse de sănătate animală, Merritt deservește aproximativ 4.500 de clinici veterinare din partea de est a SUA și are o prezență deosebit de puternică în sud-estul SUA.

In anul 2016, Merritt a avut vanzari de aproximativ 115 milioane dolari. Henry Schein se așteaptă ca achiziția să fie independentă de câștigurile sale din 2017 raportate la acțiuni și să se acumuleze după aceea. La încheierea tranzacției, care este așteptată a avea loc în al treilea trimestru al anului 2017, Merritt va deveni parte a companiei Henry Schein Animal Health, afacerea americană pentru sănătate animală a Henry Schein, Inc. Datele financiare nu au fost divulgate.

    “Achizitia Merritt’, unul dintre cei mai mari furnizori de produse veterinare regionale independente, va contribui in mod semnificativ la cresterea nivelului afacerilor noastre din SUA in domeniul sănătății animalelor, consolidând în același timp prezența noastră existentă in sănătatea animalelor în estul Statelor Unite. De asemenea această schimbare va contribui la afacerile cu aparatură și instrumente de chirurgie, inclusiv Scil, Kruuse si Veterinary Instrumentation ", a declarat Stanley M. Bergman, Presedinte al Consiliului de Administratie si director executiv al lui Henry Schein. "Așteptăm cu nerăbdare să servim clienții Merritt cu aceleași standarde ridicate și angajamentul de a ajuta medicii veterinari să administreze practici mai eficiente și de succes, asigurând în același timp cea mai înaltă calitate a îngrijirii animalelor".

Merritt are sediul în Columbia, Carolina de Sud, și a fost înființată în 1938 de către medicul veterinar Dr. Lloyd Merritt și soția sa. Merritt are aproximativ 150 de angajați și oferă o gamă completă de produse, inclusiv produse farmaceutice, produse pentru diagnosticare și aparatură, unele în mod exclusiv. La închidere, clienții Merritt fideli vor beneficia de o gamă mai largă de produse, servicii cu valoare adăugată și soluții tehnologice.

Bobby Mims, președintele Merritt, spune, "Merritt și Henry Schein împărtășesc un angajament profund pentru a oferi cea mai bună experiență clienților. Clienții noștri vor beneficia de prezența geografică mai largă a rețelei de distribuție a Henry Schein, precum și de angajamentul companiei de a oferi clientilor produsele si serviciile de care au nevoie pentru a functiona cu succes. Suntem increzatori ca impactul combinat al echipelor noastre de vanzari va insemna mult pentru clientii nostri. "
   
Henry Schein Animal Health, cu sediul în Dublin, Ohio, este principala companie veterinară de distribuție în Statele Unite. Compania are aproximativ 1.000 de membri ai echipei, dintre care mai mult de 250 de reprezentanți de vânzări și 150 de reprezentanți de asistență pentru clienți și telesales. Cu 13 facilități de distribuție de ultimă oră și cu șapte centre de vânzări, compania deține o rată de comenzi mai mare de 99%, îndeplinind misiunea de a oferi cea mai bună experiență clienților.

Despre Henry Schein, Inc.
Henry Schein, Inc. (HSIC) este cel mai mare furnizor de produse și servicii de îngrijire a sănătății pentru medicii stomatologi, sănătatea animalelor și practicile medicale. Compania are, de asemenea, ca si clienti, laboratoare dentare, clinici de stat și private de îngrijire a sănătății și alte locuri de îngrijire alternative. O companie Fortune 500® și un membru al S&P 500® și indicele Nasdaq 100®, Henry Schein are peste 21.000 de membrii Team Schein și deservește peste 1 milion de clienți.


Compania oferă o selecție cuprinzătoare de produse și servicii, inclusiv soluții cu valoare adăugată pentru operarea eficientă a practicilor și furnizarea unei îngrijiri de înaltă calitate. Henry Schein operează printr-o rețea de distribuție centralizată și automatizată, cu o selecție de peste 120.000 de produse de marcă și produse private Henry Schein, precum și peste 180.000 de produse suplimentare disponibile ca articole de comandă specială. Compania oferă clienților săi soluții exclusive tehnologice inovatoare, inclusiv software de management al practicilor și soluții de comerț electronic, precum și o gamă largă de servicii financiare.

Cu sediul în Melville, New York, Henry Schein are operațiuni sau filiale în 32 de țări. Vânzările companiei au atins un record record de 11,6 miliarde de dolari în 2016 și au crescut la o rată anuală compusă de aproximativ 15%, deoarece Henry Schein a devenit o companie publică în 1995. Pentru mai multe informații, vizitați Henry Schein la www.henryschein.com, Facebook.com/HenrySchein și @HenrySchein pe Twitter.

Ştiinţa

Revista

Internaţional

Literatură