Acţiunile ANSVSA pentru eradicarea pestei porcine clasice vor conduce în scurt timp la ridicarea restricţiilor impuse României de către Comisia Europeană

(07.06.2013) Preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, împreună cu o delegaţie de specialişti ai instituţiei aflaţi astăzi la Bruxelles, au avut o întrevedere de lucru cu Ladislau Miko, Directorul General Adjunct al Direcţiei Generale pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor (DG- SANCO), din cadrul Comisiei Europene.

Tema întâlnirii a vizat restricţiile de comercializare a porcilor vii şi a cărnii de porc pe piaţa internă a Uniunii Europene şi identificarea paşilor de urmat de către România pentru ridicarea  acestor restricţii.

Întâlnirea a fost solicitată de către partea română şi a avut drept obiectiv prezentarea  datelor care arătă reuşita implementării de către ANSVSA a programului de eradicare al pestei porcine clasice.

Datele prezentate cu această ocazie au fost analizate de către reprezentanţii DG-SANCO care au apreciat rezultatele obţinute de serviciile veterinare din România, urmând ca această situaţie să fie evaluată de Comisia Europeană, printr-o misiune FVO (Food and Veterinary Office) care va avea loc în luna septembrie a acestui an.

Propunerea reprezentanţilor României a fost organizarea, în cel mai scurt timp, a unei întâlniri care să reunească reprezentanţii ANSVSA, ai DG-SANCO şi ai industriei de profil din ţara noastră pentru a analiza situaţia existentă şi pentru a stabili de comun acord un plan de acţiuni, care să conducă la o misiune FVO de evaluare favorabilă, în luna septembrie.

Obiectivul urmărit de România şi agreat de cele două instituţii este ridicarea, începând cu anul 2014, a restricţiilor impuse de Uniunea Europeană pentru întreg teritoriul ţării, ceea ce va deschide perspective producătorilor români din industria creşterii porcului de a participa, nerestricţionat, la comerţul intracomunitar.

Mai multe Ştiri

Hernia inghinală la purcei; Bildquelle: Dr. Dan GÎSCĂ

Hernia inghinală la purcei

Definiţie: deplasarea unui organ sub pielea regiunii ingvinale sau prin canalul ingvinal. Hernia ingvino-scrotală se produce prin deplasarea unui organ prin inelul ingvinal superior şi apariţia lui între vaginală şi scrot
Citește mai mult

Sebacil Foxim

Sebacil Foxim

Combate râia, paduchii, muștele și căpușele
Citește mai mult

Chronic hyperproliferative process with major involvement of mast cells at ear tag sites of sows

Chronic hyperproliferative process with major involvement of mast cells at ear tag sites of sows

Ear tags are commonly used worldwide for the appropriate identification of laboratory and farm animals
Citește mai mult

AGMVR Asociatia Generala a Medicilor Veterinari din România

Workshop on Classical Swine Fever in S-E of Europe

The eradication of Classical Swine Fever is an EU priority, stressed Jean-Pierre Vermeersch, of the European Commission (DG Sanco, Unit 04)
Citește mai multRevista

Companii

Internaţional

Literatură