Acoperiți lipsurile din programul dumneavoastră de vaccinare

(15.09.2016) În calitate de veterinar în cadrul serviciilor tehnice pentru sectorul de vaci de lapte, petrec destul de mult timp rezolvând problemele de sănătate legate de creşterea vacilor de lactate și ale junincilor. Am observat o problemă comună: lipsuri în programul de vaccinare. Aceste lipsuri apar din mai multe motive, începând de la omiterea vaccinării unui grup până la folosirea vaccinului corect dar în mod greșit și până la trecerea cu vederea a etapei esențiale de revaccinare.

Vaccination
The Cattle Times

Este important ca veterinarii și producătorii să lucreze împreună pentru a acoperi lipsurile. Orice program eficient de vaccinare acoperă etapele de creștere esențiale, de la vițeii nou-născuți până la juninci antepartum, pentru a minimiza riscurile de îmbolnăvire și a maximiza potențialul de producție total.
De-a lungul anilor, am dezvoltat un ghid pentru a ajuta producătorii și crescătorii să lucreze împreună cu veterinarul lor, pentru a lua în considerare imaginea de ansamblu atunci când revizuiesc programele de vaccinare. Acest ghid include:
 
O comunicare deschisă şi regulată cu veterinarul dumneavoastră
 
• Încurajez conversațiile regulate cu veterinarii, experții în probleme de sănătate animală, mai ales pentru efectivele dvs. Profitați de timp pentru a:
 
• Revizui informațiile despre efectivele dvs. și programele curente de vaccinare
 
• Discuta orice probleme de sănătate anterioare sau curente
 
• Identifica agenţii patogeni cauzatori de boli în fermele dvs.
 
• Stabili tipurile de vaccinuri necesare, modul și perioada de administrare a acestora
 
• Crea o planificare bine-gândită pentru administrarea vaccinurilor în fiecare etapă a vieții
 
• Contribui la educarea și instruirea angajaților privind necesitatea vaccinărilor, importanța urmăririi programelor de vaccinare și modul corespunzător de administrare a vaccinurilor.
 
• Înțelegerea importanței vaccinărilor și bolile împotriva cărora trebuie administrate acestea  în fiecare etapă a vieții
 
Junincile sunt expuse la patogeni cauzatori de boli în fiecare etapă de creștere, de aceea este nevoie să fie pregătite. Lucrați împreună cu veterinarul dumneavoastră pentru a înțelege mai bine posibilele probleme de sănătate din fiecare etapă a vieții, care vaccinuri sunt necesare și de ce.
 
Vițeii înainte și după înțărcare
 
• Scop: Pregătirea sistemului imunitar și asigurarea unui început bun
 
• Punct de discuție: Vaccinarea pentru prevenirea bolilor respiratorii
 
Managementul bolilor este vital pentru bunăstarea generală a vițeilor și pentru a-i ajuta să-și atingă potențialul. Discutați cu veterinarul dvs. despre beneficiile administrării unui vaccin intranazal la naștere pentru a ajuta stimularea imunității acolo unde patogenii atacă inițial - căile respiratorii superioare. Pe măsură ce sistemul imunitar se dezvoltă, vaccinarea va ajuta la declanșarea unui răspuns rapid din partea sistemului imunitar, precum și la formarea unei memorii de răspuns pentru atacurile ulterioare.
Nu uitați că bolile respiratorii continuă să fie o provocare pentru juninci și după înțărcare. Prin urmare, se recomandă administrarea unei doze secundare de vaccin intranazal la înțărcare.
 
Juninci înainte de și la vârsta de montă
 
• Scop: Reducerea riscurilor de boli care scad fertilitatea
 
• Punct de discuție: Pregătirea junincilor pentru montă prin protejarea de boli care scad fertilitatea și cauzează avorturi.
 
Luați în considerare un program de vaccinare a aparatului reproducător, care include un vaccin util în protejarea a ceea ce contează cel mai mult - canalul reproducător. Căutați un vaccin care să combine mai multe virusuri, pentru a previni infecțiile rinichilor cu Lepto Hardjo-bovis, eliminarea în urină, precum și instalarea în canalul reproducător.
 
Juninci antepartum
 
• Scop: Ajutați la reducerea bolilor prin întărirea imunității.
 
• Punct de discuție: Protejarea sistemului imunitar fragil al junincilor antepartum.
 
Imunitatea junincilor antepartum poate fi compromisă atunci când acestea se pregătesc pentru fătare și producerea de colostru pentru viței. Această schimbare, împreună cu solicitările lactației, le slăbește capacitatea de a răspunde expunerii la boli.
Luați în considerare vaccinarea junincilor antepartum pentru a reduce riscurile de infecții respiratorii. Un vaccin intranazal poate ajuta la declanșarea unui răspuns din partea sistemului imunitar pentru a-l pregăti.
Junincile antepartum sunt de asemenea vulnerabile la salmonella. Controlarea virusului Salmonella poate preveni infectarea restului efectivului. Luați în considerare un vaccin pentru Salmonella cu tehnologia* SRP®  pentru a controla bolile și răspândirea prin fecale a virusului Salmonella Newport.
Vaccinarea împotriva diareei neonatale este importantă pentru transferul corespunzător al anticorpilor în colostru. Vaccinați junincile gestante sănătoase pentru a le ajuta să dezvolte anticorpi protectori pentru sporirea colostrului, care transferă anticorpii vițelului.
 
Înțelegeți importanța duratei de imunitate (DDI)
 
DDI reprezintă durata minimă de timp preconizată în care un vaccin poate proteja animalele. Fiecare antigen din vaccin poate varia în DDI, iar multe vaccinuri nu afișează pe etichetă o DDI dovedită. În general, alegeți vaccinuri cu protecție îndelungată dovedită pentru asigurarea protecției animalelor dvs. în timpul perioadelor critice, atunci când rezistența este scăzută, iar atacurile virusurilor sunt ridicate.
 
Mențineți evidența corectă
 
Nu trebuie să existe lipsuri în evidențele dumneavoastră de sănătate. Pentru fiecare vaccinare, includeți codul de identificare a animalului, data nașterii, tipul vaccinului, data administrării, dozajul și orice reacții adverse, după caz. Distribuiți aceste informații nu numai veterinarului dumneavoastră, ci și angajaților. Este foarte important, atât pentru fermă, cât și pentru crescător, ca toți crescătorii și clienții acestora să distribuie informațiile despre sănătate și vaccinări între ei, precum și veterinarului fermei.
Mențineți o strânsă colaborare cu veterinarul dumneavoastră. Luați în considerare aceste sfaturi în timpul conversațiilor. Stabilind un program solid, pe viață, puteți asigura sănătatea și starea de bine la fiecare etapă a vieții a animalelor dvs.
 
*Licența acestui produs este condiționată. Studiile de eficacitate și potență sunt în desfășurare.
Greg Edwards | DVM | Manager veterinar | Servicii tehnice pentru sectorul de vaci de lapte| Zoetis

Mai multe Ştiri

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Congres Medicină Veterinară Alternativă Cluj-Napoca

În intervalul 6-7 martie 2020 vă așteptăm la primul Congres de Medicină Veterinară Alternativă din Romania. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre programul evenimentului și modul de înscriere a participanților la adresa: https://fmv.usamvcluj.ro/index.php/anunturi.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură