Paweł Bęczkowski și Emily Porter câștigă Premiul ABCD & Merial Pentru Cercetătorii Tineri 2015

(25.09.2015) Două premii ABCD & Merial Pentru Cercetătorii Tineri (AMYSA), pentru Cercetări de Bază și pentru Cercetări Clinice , au fost prezentate în acest an. Ceremoniile de decernare au avut loc pe data de 2 iulie în Porto (Portugalia), cu ocazia congresului Societății Internaționale de Medicină Felină, organizat de Asociația Internațională pentru Îngrijirea Pisicii.

Paweł Bęczkowski: o mai bună înțelegere a infecției FIV

Premiul AMYSA 2015 Pentru Cercetări de Bază a fost prezentat Dr. Pawel Bęczkowski(31), un rezident polonez în medicină internă (ECVIM) la Spitalul pentru Animale Mici de la Universitatea din Glasgow, UK.

În timp ce a studiat la Centrul Universitar pentru Cercetarea Virusului, s-a axat pe evoluția virusului în progresul bolii virusului de imunodeficiență naturală la pisici (FIV). Se cunosc relativ puține informații despre acest proces la pisicile infestate natural: de ce unele pisici infectate rămân sănătoase în timp ce altele ajung in stadiul de imunodeficiență? Dr Bęczkowski a aflat că acest fapt este datorat unei stabilități relative a genei FIV.


Fotografie cu câștigătorii premiilor ABCD și Merial pentru cercetătorii tineri, Emily Porter (a doua din stânga) și Paweł Bęczkowski (mijloc) flancați de către Jean-Christophe Thibault (Merial, la stânga), Karin Moestl (ABCD) și Claire Bessant (iCatCare, dreapta)

“Lucrarea lui ar putea ajuta la o mai bună înțelegere a infecției FIV, spune Dr Karin Moestl, directorul Consiliului European în Boli de Pisică (ABCD). Această lucrare nu are doar o însemnătate veterinară sau clinică, ci și o însemnătate comparativă, după cum FIV servește drept model pentru infecția cu HIV. ”

Emily Porter: Genotipurile FCoV și dezvoltarea FIP

Premiul  AMYSA 2015 pentru Cercetări Clinice i-a fost acordat doctorului Emily Porter (27) de la Universitatea din Bristol, pentru munca ei asupra relației dintre genotipurile FCoV și dezvoltarea FIP. Infecția felină cu coronavirus este una dintre cele mai întâlnite cauze la pisicile tinere care locuiesc în medii cu alte pisici.

Totuși, doar un mic procentaj din pisicile infectate dezvolta semne ale bolii associate cu FIP. Monitorizarea atentă a genomilor virusurilor patogeni și non-patogeni a permis identificarea diferențelor dintre viruși care ar putea contribui la patogenicitate.

“Munca lui Emily Porter’ contribuie la identificarea mutațiilor virusurilor corelate cu dezvoltarea FIP ”, a comentat Dr Jean-Christophe Thibault, Director Tehnic  Biologic de la Merial (Europa, Estul Mijlociu și Africa).

“De asemenea deschide uși la mediul unui system robust al geneticii inversate, contribuind astfel la dezvoltarea de noi instrumente de diagnosticare și la construirea unor virusuri modificate genetic ca și candidați la vaccinuri.”

Premiile ABCD și Merial Pentru Cercetătorii Tineri

Premiile ABCD și Merial Pentru Cercetătorii Tineri, create în 2008, sunt finanțate de către Merial și sunt prezentate tinerilor cercetători în științe veterinare sau biomedicale, care au avut o contribuție originală în ceea ce privește bolile infecțioase și/sau imonologia felinelor.

Aplicanții trebuiau să-și publice descoperirile într-un jurnal listat în PubMed sau Web of Science sau să le fie recunoscute de către un alt organism de evaluare. Candidații trebuie să fie stabiliți în Europa, să aiba finalizat un curriculum veterinar sau biomedical și să aibă sub 35 de ani în momentul aplicării. Aplicațiile pentru ambele științe, fundamentale sau aplicative, sunt binevenite.

www.abcd-vets.org

MAI MULTE ŞTIRI

ABCD

ABCD issues guideline on SARS-coronavirus-2 in cats

The Advisory Board on Cat Diseases has just published a new guideline in relation to SARS coronavirus-2 (SARS-CoV-2), the causative agent of COVID-19
Citește mai mult

European Advisory Board on Cat Diseases (ABCD)

AMYSA deadline extended to 1 March 2014

ABCD & Merial invite applications for the Young Scientist Awards 2014
Citește mai mult

Advisory Board on Cat Diseases (ABCD)

ABCD Young Scientist Award 2012

The European Advisory Board on Cat Diseases (ABCD) invites applications for the ABCD & Merial Young Scientist Award 2012
Citește mai mult

ABCD

ABCD & Merial Young Scientist Award 2010 - call for papers

The European Advisory Board on Cat Diseases (ABCD) invites applications for the ABCD & Merial Young Scientist Award 2010


Citește mai mult

Jonas Wensman, laureate of the 2009 ABCD & Merial Young Scientist Award, flanked by Jean-Christophe Thibault from Merial (left) and Marian Horzinek from the ABCD (right)

Swedish researcher Jonas Wensman wins the ABCD & Merial Young Scientist Award 2009

The ABCD and Merial Young Scientist Award 2009 was presented to Jonas Wensman, from the Swedish University of Agricultural Sciences (SLU, Uppsala), on 20 June in Dubrovnik, on the occasion of the congress of the European Society of Feline Medicine
Citește mai mult

FeLV infection

ABCD recommends FeLV prevaccination testing - but to be “interpreted with care”
Citește mai mult


Revista

Companii

Internaţional

Literatură