Studiu privind paraziții din materiile fecale de câine a ajuns la o concluzie surprinzătoare

(11.03.2019) Un studiu reprezentativ realizat de Vetmeduni Viena arată că fecalele câinilor din Viena conțin relativ puțini endoparaziți comparativ cu caninele din regiunile rurale. Indiferent de nivelul real al infecției cu paraziți, totuși, proprietarii de câini sunt încurajați să acorde întotdeauna atenție igienei - mai ales că unii paraziți reprezintă un risc nu numai pentru animale, ci și pentru oameni.

Călcatul în excrementele câinilor este o provocare și unul dintre aspectele mai iritante ale vieții. Dar ceea ce puțini oameni știu este că fecalele câinilor pot conține, de asemenea, mai multe tipuri diferite de paraziți care cauzează boli. Motiv suficient pentru Frank Künzel de la Unitatea clinică de medicină internă și Barbara Hinney și Anja Joachim de la Institutul de Parazitologie de la Vetmeduni Viena pentru a lansa un studiu care să investigheze care endoparaziți (paraziți care trăiesc în interiorul lor) pot fi găsiți în materiile fecale ale câinilor din Viena.

Scopul studiului reprezentativ a fost evaluarea pentru prima dată a prevalenței endoparaziților la câini din capitala austriacă. Studiul a încercat, de asemenea, să răspundă la întrebarea dacă densitatea populațiilor de câini și curățenia zonelor de câine se corelează cu apariția parazitului.

Echipa de cercetare a colectat peste 1.001 de probe anonime de fecale canine din 55 de zone cu câini din toate cele 23 districte din Viena, prin prelevarea de materii fecale situate pe terenurile din zonele de câine selectate sau din coșurile de gunoi din apropierea zonelor cu câine. Au fost colectate încă 480 de probe de fecale din districtul Mödling și din orașul Wolkersdorf pentru a obține probe din regiuni cu caracter periurban și rural

Infecția cu paraziți la câinii din Viena este mai redusă decât era de așteptat

În comparație cu alte studii europene, probele de fecale din Viena au evidențiat o prevalență relativ scăzută a paraziților. În schimb, câinii din regiunea rurală au avut un nivel semnificativ mai mare de apariție a endoparaziților.
O altă constatare importantă a fost că fecalele care nu au fost îndepărtate de către proprietar au fost mai predispuse să conțină paraziți. Acest lucru ar putea fi legat de diferențele de conștientizare a igienei în rândul proprietarilor de câini, spune Hinney. Studiul nu a evidențiat nicio corelație între o densitate ridicată a populației de câini și o rată mai ridicată de infectare cu endoparaziți în zonele studiate. Unul dintre motive ar putea fi faptul că mulți proprietari de câini din zonele urbane elimină materiile fecale de pe câmp.

Studiul arată, de asemenea, că rata infecției endoparazite din Viena este relativ scăzută comparativ cu nivelul european mediu.

Un pericol pentru copii, oameni imunocompromiși și animale

Endoparaziții pot provoca diaree, pierdere în greutate și alte probleme la câini. În plus, unii paraziți, cum ar fi viermii rotunzi, sunt agenți zoonotici cu relevanță medicală pentru copiii mici și persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Proprietarii câinilor ar trebui, de asemenea, să elimine materiile fecale de specia canină abandonate în natură și în special în zonele agricole, deoarece aceste locuri sunt folosite pentru producția de hrană pentru animale. Fecalele de câine ar putea, de asemenea, să prezinte un pericol pentru  alte animale și pentru cai. Dacă aceste animale consumă hrană infestată, paraziți care pot fi transmiși ar putea fi în detrimentul sănătății lor.

„Pungile cu fecale“ protejeaza în mod fiabil oamenii și animalele

Autorii studiului recomandă ca proprietarii câinilor să fie mai bine informați despre riscul zoonotic și să fie încurajați să îndepărteze și să dispună în mod adecvat fecale de câine pentru a reduce riscul de infecție pentru câini și oameni, precum și alte animale. Hinney: "Colectarea și eliminarea fecalelor de câine nu se referă numai la eliminarea excrementelor inestetice. Este, de asemenea, o contribuție importantă la sănătatea umană și animală. Proprietarii câinilor, în oraș sau în zonele rurale, ar trebui să aibă întotdeauna o pungă cu ei și ar trebui să o folosească. "
Datorită naturii dinamice a incidenței și diversității paraziților excretați de câini, echipa de cercetare recomandă, de asemenea, prelevarea și monitorizarea reprezentativă pentru supravegherea paraziților.
Articolul "Examinarea probelor de canalizare anonimă din canină furnizează date privind ratele de prevalență a endoparaziților la câini pentru studii comparative" de Barbara Hinney, Michaela Gottwald, Jasmine Moser, Bianca Reicher, Bhavapriya Jasmin Schäfer, Roland Schaper, Anja Joachim și Frank Künzel. Parazitologie.

Întregul articol aici:
https://vet-magazin.at/universitaeten/vetmeduni-vienna/Studie-zu-Parasiten-im-Hundekot.html

Mai multe Ştiri

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Animal and Equine Veterinary Equipment Sale Announced

Global advisory and asset management specialists, Gordon Brothers, has been instructed to manage the sale of the assets of The Animal Health Trust by the Trustees and their advisors
Citește mai mult

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC

DDr. Camil Stoian PhD, Dipl.EVDC a murit

Colega Camil Stoian ne-a lăsat complet pe neașteptate pe 26 iunie 2020
Citește mai mult

Hills

Webinar Hill's - Nutriția în cazurile de Dermatită atopică la câine

Un câine cu mâncărimi este o problemă frecventă a clienților și poate reprezenta o provocare pentru medicii veterinari. Dermatita atopică a câinelui (DAC) este o dermatoză inflamatorie pruriginoasă, cronică și recidivantă, care necesită adesea un management pe tot parcursul vieții și este o sursă de frustrare atât pentru medicul veterinar, cât și pentru familie.
Citește mai mult

Logo CMVRO

Recomandări adresate medicilor veterinari pentru evitarea contaminării cu COVID-19

În contextul pandemiei de COVID-19, Colegiul Medicilor Veterinari din Romania vine cu o serie de recomandări la adresa medicilor veterinari pentru evitarea contaminării.
Citește mai mult

Program workshop

Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie

În intervalul 28-29 martie 2020, Maravet împreună cu Facultatea de Medicină Veterinară și Farmacie din Cluj-Napoca vă invită la un workshop în domeniul anesteziei veterinare, "Protocoale de lucru și monitorizare în anestezia inhalatorie.
Citește mai mult

Workshop Introducere în Oncologia Veterinară

Vineri, 13 martie 2020, vă așteptăm la modulul I al Workshop-ului „Introducere în oncologia veterinară”. Vă puteți înscrie accesând linkul https://rsvo.ro/introducere-in-oncologie-modulul-1/ sau contactând reprezentantul dvs. de vânzări de la Maravet.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

Congres Medicină Veterinară Alternativă Cluj-Napoca

În intervalul 6-7 martie 2020 vă așteptăm la primul Congres de Medicină Veterinară Alternativă din Romania. Evenimentul este organizat de Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Mai multe informații despre programul evenimentului și modul de înscriere a participanților la adresa: https://fmv.usamvcluj.ro/index.php/anunturi.
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură