Studiu privind paraziții din materiile fecale de câine a ajuns la o concluzie surprinzătoare

(11.03.2019) Un studiu reprezentativ realizat de Vetmeduni Viena arată că fecalele câinilor din Viena conțin relativ puțini endoparaziți comparativ cu caninele din regiunile rurale. Indiferent de nivelul real al infecției cu paraziți, totuși, proprietarii de câini sunt încurajați să acorde întotdeauna atenție igienei - mai ales că unii paraziți reprezintă un risc nu numai pentru animale, ci și pentru oameni.

Călcatul în excrementele câinilor este o provocare și unul dintre aspectele mai iritante ale vieții. Dar ceea ce puțini oameni știu este că fecalele câinilor pot conține, de asemenea, mai multe tipuri diferite de paraziți care cauzează boli. Motiv suficient pentru Frank Künzel de la Unitatea clinică de medicină internă și Barbara Hinney și Anja Joachim de la Institutul de Parazitologie de la Vetmeduni Viena pentru a lansa un studiu care să investigheze care endoparaziți (paraziți care trăiesc în interiorul lor) pot fi găsiți în materiile fecale ale câinilor din Viena.

Scopul studiului reprezentativ a fost evaluarea pentru prima dată a prevalenței endoparaziților la câini din capitala austriacă. Studiul a încercat, de asemenea, să răspundă la întrebarea dacă densitatea populațiilor de câini și curățenia zonelor de câine se corelează cu apariția parazitului.

Echipa de cercetare a colectat peste 1.001 de probe anonime de fecale canine din 55 de zone cu câini din toate cele 23 districte din Viena, prin prelevarea de materii fecale situate pe terenurile din zonele de câine selectate sau din coșurile de gunoi din apropierea zonelor cu câine. Au fost colectate încă 480 de probe de fecale din districtul Mödling și din orașul Wolkersdorf pentru a obține probe din regiuni cu caracter periurban și rural

Infecția cu paraziți la câinii din Viena este mai redusă decât era de așteptat

În comparație cu alte studii europene, probele de fecale din Viena au evidențiat o prevalență relativ scăzută a paraziților. În schimb, câinii din regiunea rurală au avut un nivel semnificativ mai mare de apariție a endoparaziților.
O altă constatare importantă a fost că fecalele care nu au fost îndepărtate de către proprietar au fost mai predispuse să conțină paraziți. Acest lucru ar putea fi legat de diferențele de conștientizare a igienei în rândul proprietarilor de câini, spune Hinney. Studiul nu a evidențiat nicio corelație între o densitate ridicată a populației de câini și o rată mai ridicată de infectare cu endoparaziți în zonele studiate. Unul dintre motive ar putea fi faptul că mulți proprietari de câini din zonele urbane elimină materiile fecale de pe câmp.

Studiul arată, de asemenea, că rata infecției endoparazite din Viena este relativ scăzută comparativ cu nivelul european mediu.

Un pericol pentru copii, oameni imunocompromiși și animale

Endoparaziții pot provoca diaree, pierdere în greutate și alte probleme la câini. În plus, unii paraziți, cum ar fi viermii rotunzi, sunt agenți zoonotici cu relevanță medicală pentru copiii mici și persoanele cu un sistem imunitar slăbit.

Proprietarii câinilor ar trebui, de asemenea, să elimine materiile fecale de specia canină abandonate în natură și în special în zonele agricole, deoarece aceste locuri sunt folosite pentru producția de hrană pentru animale. Fecalele de câine ar putea, de asemenea, să prezinte un pericol pentru  alte animale și pentru cai. Dacă aceste animale consumă hrană infestată, paraziți care pot fi transmiși ar putea fi în detrimentul sănătății lor.

„Pungile cu fecale“ protejeaza în mod fiabil oamenii și animalele

Autorii studiului recomandă ca proprietarii câinilor să fie mai bine informați despre riscul zoonotic și să fie încurajați să îndepărteze și să dispună în mod adecvat fecale de câine pentru a reduce riscul de infecție pentru câini și oameni, precum și alte animale. Hinney: "Colectarea și eliminarea fecalelor de câine nu se referă numai la eliminarea excrementelor inestetice. Este, de asemenea, o contribuție importantă la sănătatea umană și animală. Proprietarii câinilor, în oraș sau în zonele rurale, ar trebui să aibă întotdeauna o pungă cu ei și ar trebui să o folosească. "
Datorită naturii dinamice a incidenței și diversității paraziților excretați de câini, echipa de cercetare recomandă, de asemenea, prelevarea și monitorizarea reprezentativă pentru supravegherea paraziților.
Articolul "Examinarea probelor de canalizare anonimă din canină furnizează date privind ratele de prevalență a endoparaziților la câini pentru studii comparative" de Barbara Hinney, Michaela Gottwald, Jasmine Moser, Bianca Reicher, Bhavapriya Jasmin Schäfer, Roland Schaper, Anja Joachim și Frank Künzel. Parazitologie.

Întregul articol aici:
https://vet-magazin.at/universitaeten/vetmeduni-vienna/Studie-zu-Parasiten-im-Hundekot.html

Mai multe Ştiri

Global Symposium 2019

Hill's Global Symposium 2019

Suntem bucuroși să vă anunțăm că Hill’s Global Symposium 2019 va avea loc în perioada 14-15 iulie! Va fi un eveniment extraordinar, în care se va discuta despre puterea microbiomului, comunicare, social media.
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Maravet organizează anul acesta cea de-a IV-a ediție a Cupei pescarului veterinar

Suntem bucuroși să vă anunțăm că anul acesta vom organiza a IV-a ediție a „Cupei Pescarului Veterinar Maravet” la care vă așteptăm cu mare drag.
Citește mai mult

Piton_capuse

Caz GRAV de infestare cu căpuşe la un şarpe. Numărul „ireal” de paraziţi extraşi din pielea acestuia

Un piton a fost găsit într-o stare deplorabilă într-o piscină din Australia, potrivit Yahoo! News. Şarpele era infestat cu peste 500 de căpuşe. Animalul, care a primit numele „Nike”, a fost preluat de cei de la Gold Coast and Brisbane Snake Catcher.
Citește mai mult

Hemodialivet - Romanian Society of Veterinary Nephrology

European Congress of Veterinary Nephrology    

During the European Congress of Veterinary Nephrology, February 22nd - 23rd, 2019 in Bucharest, you will have the opportunity to have a masterclass with Dr. Dennis B. DeNicola
Citește mai mult

Forum Practica Veterinara

Workshop imagistică veterinară 1

În intervalul 19-20 aprilie 2019, Forumul pentur Practică Veterinară România, vă așteaptă la cea de-a III-a ediție la Crowne Plaza Hotel - București. Coordonatorul evenimentului este Prof. univ. dr. Mario Codreanu.
Citește mai mult

Ordin pentru modificarea și completarea normelor privind identificarea și înregistrarea câinilor cu stăpân

Ordin pentru modificarea şi completarea Normelor privind identificarea şi înregistrarea
câinilor cu stapân aprobate prin Ordinul preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare
Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor nr. 1/2014.
Citește mai mult

Stand Maravet AMVAC 2018_1

AMVAC 2018

Congresul Internațional AMVAC a reunit medici veterinari din întreaga țară și a reușit să-i aducă față în față atât cu companiile de top din domeniul sănătății animalelor cât și cu lectori în domeniul medicinei veterinare.
Citește mai mult

VetTube

GI disorders in dogs: new insights in diagnosis and management

Te invităm să afli noutățile din domeniul managementului și diagnosticului afecțiunilor gastrointestinale la câini!
Citește mai mult

Ştiinţa

Companii

Internaţional

Literatură