Bebeluşii înţeleg limba câinilor

(08.02.2010) Bebeluşii pot interpreta semnificaţia diferitelor tipuri de lătrat, chiar dacă nu au întâlnit niciodată un câine.

Acest fapt a fost demonstrat printr-un studiu efectuat de către cercetătorii universităţii din Brigham, Brigham Young University http://www.byu.edu.

De la frageda vârstă  de şase luni cei mici reuşesc să diferenţieze un mârâit furios de un scheunat prietenos. Mai mult decât atât bebeluşii pot fotografia şi diferenţia o poziţie prietenoasă de una agresivă luând în calcul limbajul corpului. Aceste rezultate au fost publicate în revista de specialitate Developmental Psychology.

Celor mici le-au fost arătate 2 fotografii cu acelaşi câine, odată cu expresie agresivă iar in cealaltă poză având o expresie prietenoasă. Cercetătorii au folosit şi o casetă audio în care alterna aleatoriu un lătrat agresiv şi unul prietenos.  

Capacitatea de învăţare trebuie să fie redusă la o singură încercare, conform cercetătorilor. În timp ce bebeluşii de şase luni ascultau caseta, se uitau de regulă la imaginea corectă. Copiii mai mari asociau din prima privire imaginea cu sunetul.

Acest studiu demonstrează capacitatea de învăţare a bebeluşilor. Mult înaintea învăţării unei limbi  cei mici reacţionează la stimuli sonori din mediu înconjurător, răspunzând acestora.

„Emoţiile sunt primele lucruri pe care le percep cei mici” conform psihologului Ross Flom. Pentru a demonstra acest fapt, s-a mers pe alegerea câinilor, deoarece sunt fiinţe comunicative, cu un limbaj al corpului şi o vocalizare dezvoltată.

Ştiinţa

Veterinary Dermatology

The usefulness of a hydrolysed fish and rice starchelimination diet for the diagnosis of adverse food reactions in cats: an open clinical trial

Diagnosis of adverse food reaction (AFR) is based on an eight week elimination diet (ED) and isconfirmed by relapse upon re-challenge with the previously fed diet. Hydrolysed EDs are commonly used for thispurpose.
Citește mai mult

Statul întins, șezutul sau statul în picioare: poziții de relaxare determinate de mărimea animalelor

Vacile se așează întotdeauna pe piept, astfel încât digestia lor să nu fie afectată. Rozătoarele se odihnesc uneori în șezut, în timp ce cangurii se întind uneori pe spate.
Citește mai mult

Lupii conduc, câinii urmează – ambele specii cooperează cu oamenii

Un studiu recent realizat de cercetători de comportament din Vetmeduni Viena, arată totuși că lupii  și câinii lucrează la fel de bine cu oamenii, deși în moduri diferite. Frații presupuși inegali sunt astfel mult mai asemănători decât se presupune adesea.
Citește mai mult

ARDIV

Workshop-uri homeopatie veterinara la Cluj-Napoca si Iasi

ARDIV, în colaborare cu FMV Iaşi şi FMV Cluj-Napoca, organizează la Cluj în perioada 24, 25, 26 mai 2019 si la Iaşi în perioada 31 mai, 01 şi 02 iunie 2019 workshopul de homeopatie veterinară, la care sunt așteptați să participe atât medici veterinari practicieni cât și studenți din anii terminali.
Citește mai mult

Soparle_desert

Șopârlele iubesc deșertul, iar șerpii preferă să trăiască în inima pădurilor tropicale

Cu cât mediul este mai aspru, cu atât scade rivalitatea între specii. Aceasta este principala concluzie publicată în Nature Communications, de către o echipă de biologi din Germania și Spania. Cercetătorii au analizat peste 900 de specii de șopârle și șerpi din Africa.
Citește mai mult

Hohenheim

Fosforul și sănătatea animalelor: un nou grup de cercetători de la Universitatea Hohenheim

Fosforul este un nutrient indispensabil oamenilor, animalelor și plantelor. Dar, fermele nu pot satisface de obicei această nevoie a animalelor dându-le doar hrană pe bază de plante.
Pentru a compensa, fermierii adaugă fosfor la nutriția animalelor.
Citește mai mult

Revista

Companii

Internaţional

Literatură