Al IX-lea Congres National Bulgar al medicilor veterinari pentru animale de companie, Varna, Bulgaria

(11.06.2009) In  5 – 7 Iunie 2009 a avut loc în Varna, Bulgaria al IX lea Congres National al medicilor veterinari pentru animale de companie din Bulgaria.

Conferinta s-a tinut în cadrul Centrului International al oamenilor de stiinta “J.F. Curie” din Statiunea Sfintii Constantin si Elena la 12 km de orasul Varna.

Conferinta s-a bucurat de o buna participare internationala, astfel au fost reuniti specialisti din Austria, Romania, Slovenia, Federatia Rusa, Croatia. Romania a fost reprezentata de renumitul chirurg veterinar din Bucuresti, Dr. Horia Elefterescu care a prezentat un studiu comparativ al displaziei de sold la caine si om, precum si de Dr. Stoian Camil, Dipl. EVDC, medic veterinar si stomatolog care a prezentat principalele boli dentare si orale la caine, pisica si iepuri. 

Conducerea si organizarea conferintei a fost foarte bine sincronizata de catre presedintele Asociatiei veterinarilor pentru animale de companie Prof. Dr. Boyko Georgiev. Facultatea de medicina veterinara din Stara Zagora prima ca marime din Bulgaria a fost reprezentata de catre Decanul Prof. Dr. Dinko Dinev precum si Profesorii Ivan Borissov, Mihail Paskalev si  Galina Simeonova.

Pe aceasta cale transmitem multumiri colegilor de breasla din Bulgaria pentru amabilitatea de a ne invita precum si pentru atmosfera calda si prieteneasca de care ne-am bucurat în Varna. Speram ca prezenta romaneasca sa fie repetata si în viitor în cadrul congreselor si seminarilor de medicina veterinara din Bulgaria.

DDr. Stoian Camil

Album 1: Congres National Bulgar al medicilor veterinari pentru animale de companie
Album 2: Congres National Bulgar al medicilor veterinari pentru animale de companie