Animale de companie

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

grwgwre  rgerg er gerg er
Citește mai mult

A apărut ediţia a II-a din Ghidul animalelor de companie

Webinar Hill’s - Tot ce trebuie să știți despre controlul greutății

Obezitatea este o afecțiune din ce în ce mai întâlnită în rândul oamenilor, iar un trend asemănător are loc și în rândul animalelor de companie. Țesutul adipos în exces poate cauza dezvoltarea unor alte afecțiuni, scăderea calității vieții și scăderea speranței de viață. 
Citește mai mult

Free Webinar in english: "Pancytopenia in a dog"

Free Webinar in english: „Pancytopenia in a dog“

This webinar on May 13th gives a great opportunity to learn how to approach an usual haematology case in a systematic manner
Citește mai mult

ABCD

ABCD issues guideline on SARS-coronavirus-2 in cats

The Advisory Board on Cat Diseases has just published a new guideline in relation to SARS coronavirus-2 (SARS-CoV-2), the causative agent of COVID-19
Citește mai mult

caine

Studiu privind paraziții din materiile fecale de câine a ajuns la o concluzie surprinzătoare

Un studiu reprezentativ realizat de Vetmeduni Viena arată că fecalele câinilor din Viena conțin relativ puțini endoparaziți comparativ cu caninele din regiunile rurale. Indiferent de nivelul real al infecției cu paraziți, totuși, proprietarii de câini sunt încurajați să acorde întotdeauna atenție igienei - mai ales că unii paraziți reprezintă un risc nu numai pentru animale, ci și pentru oameni.
Citește mai mult

Tomografie

Cazul misterios al lunii: Masă mediastinală la câine

Un Labrador în vârstă de 11 ani, mascul castrat, ajunge la veterinar cu un istoric recent de oboseală excesivă, poliurie și polidipsie, și intoleranță la efort fizic. Câinele a fost supus unei ecografii, astfel a fost identificată o masa mediastinașă craniană hipoecoică.
Citește mai mult

Webinar urolitiaza la câini și pisici

Continuăm seria evenimentelor profesionale Hill's cu un nou webinar la care vă invităm să participați. Specialiști în nutriție, Dr. Joseph Bartges și Dr. Iveta Becvarova vor sustine un webinar excepțional în care ne vor demonstra cum nutriția corectă poate reduce riscul urolitiazei la câini și pisici.
Webinarul va avea loc în data de 7 noiembrie, de la ora 20.00 și va dura aproximativ 90 de minute.
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing
Citește mai mult

Imagine predefinită

Teaser Überschrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing
Citește mai mult

Workshop„Introducere în anestezia inhalatorie la câini și pisici”

Weekend-ul trecut a avut loc workshop-ul „Introducere în anestezia inhalatorie la câini și pisici” susținut de Dr. Ruxandra Costea la Facultatea de Medicină Veterinară.
Citește mai mult

Recicort

O cercetare adâncă în otita externă și tratamentul acesteia

Otita externa sau inflamarea canalului extern al urechii este o boala comuna atat la caini cat si la pisici. Aceasta boala are o etiologie multifactoriala complicata.
Citește mai mult

Dermanolon

Probleme dermatologice - Dermanolon - o analiză detaliată

Dermanolon este un produs inovator, o solutie cutanata folosita atat la caini cat si la pisici si contine triamcinolonacetonid si acid salicilic ca si ingrediente active.
Citește mai mult

Caine_cancer

Câinii ajută în cercetarea cancerului la sân

Cancerul glandelor mamare la câini este similar cu cancerul mamar la oameni. Din acest motiv, metodele de tratament folosite de către oameni sunt des folosite și la câini. De asemenea, cunoștințele științifice dobândite din studiul tumorilor mamare canine pot fi importante și pentru medicina umană.
Citește mai mult

Gecko

Vocalizarea reptilelor este extrem de complexă

Este pentru prima dată când s-a demonstrat că reptilele sunt capabile să își adapteze strigătele în funcție de zgomotul ambiental, cunoscut ca un sistem de comunicare complex la păsări și mamifere.
Citește mai mult

aspectul multiocular si multicistic începe de la caninul stâng

Rezecția parțiala a mandibulei ca urmare a unui ameloblastom

Cazul prezinta o tumora rara care cu toate ca este benigna, se prezinta invaziv local si implica structurile dentare si alveolare
Citește mai mult

Dementa_canina

Demența descoperită la câinii bătrâni din Japonia

Cercetările desfășurate în Japonia au sugerat că o proporție semnificativă de câini suferă de o formă de demență.
Citește mai mult

caine

Norme de conduită în terapia antimicrobiană la câine

Utilizarea responsabilă a agenților antimicrobieni conservă și optimizează eficacitatea substanțelor antimicrobiene și reduce la minim selecția bacteriilor rezistente la substanțe antimicrobiene, protejând astfel sănătatea publică și sănătatea animală.
Citește mai mult

Pisica

Norme de conduită în terapia antimicrobiană la pisică

Utilizarea responsabilă a agenților antimicrobieni conservă și optimizează eficacitatea substanțelor antimicrobiene și reduce la minim selecția bacteriilor rezistente la substanțe antimicrobiene, protejând astfel sănătatea publică și sănătatea animală.
Citește mai mult

cocker

Oamenii de știință au investigat procesele moleculare pentru terapia cancerului la câini vizați

Ca și oamenii, câinii pot face cancer. Oamenii de știință  de la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena explorează acum baza moleculară a cancerului progresiv în liniile celulare canine.
Citește mai mult

Henry-Schein

Ghidul cumpărătorului 2016 - stomatologie animale de companie

Ghidul cumpărătorului 2016 - stomatologie animale de companie.
Citește mai mult

insects

Animalele de companie - Reptilele: Insectele alimentare pot fi  o sursa de alergeni în casă

Reptilele devin tot mai mult populare ca și animale de companie. Numărul reptilelor ca și animale de companie, precum șopârlele, broaștele și șerpi, s-a dublat în ultimii zece ani.
Citește mai mult

cats

Starea de sănătate a animalelor din adăposturi – un indicator al calității condițiilor de locuit

Când animalele sunt abandonate, ele sfârșesc deseori într-un adăpost. Pentru a evalua bunăstarea animalelor din adăposturi, cercetătorii din Vetmeduni Viena au petrecut un an examinând starea de sănătate a pisicilor la 30 de adăposturi de animale din Austria.
Citește mai mult

Fotografie cu câștigătorii premiilor ABCD și Merial pentru cercetătorii tineri, Emily Porter (a doua din stânga) și Paweł Bęczkowski (mijloc) flancați de către Jean-Christophe Thibault (Merial, la s; Bildquelle: iCatCare

Paweł Bęczkowski și Emily Porter câștigă Premiul ABCD & Merial Pentru Cercetătorii Tineri 2015

Două premii ABCD & Merial Pentru Cercetătorii Tineri (AMYSA), pentru Cercetări de Bază și pentru Cercetări Clinice , au fost prezentate în acest an. Ceremoniile de decernare au avut loc pe data de 2 iulie în Porto (Portugalia), cu ocazia congresului Societății Internaționale de Medicină Felină, organizat de Asociația Internațională pentru Îngrijirea Pisicii.
Citește mai mult

diarheea_cats

Diareea la pisici – Paraziţii intestinali sunt o cauză frecventă

Diareea la pisici poate să apară din diferite motive, infecţiile de la paraziţii intestinali unicelulari fiind o cauză comună.
Citește mai mult

Hill's

Seminar Hill's Osteoatrita și Obezitatea

Evenimentul va avea loc în Cluj Napoca, pe 4 august 2015, la Hotel Golden Tulip Ana Dome, Sala Dome, începând cu ora 9:00.
Citește mai mult

Preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, continuă seria acţiunilor de promovare a strategiei pentru gestionarea câinilor fără stăpân din România şi de identificare de noi parteneri #

Întâlnire a preşedintelui ANSVSA cu reprezentanţi ai organizaţiilor de protecţie a animalelor din Austria

Preşedintele ANSVSA, dr. Vladimir Mănăstireanu, continuă seria acţiunilor de promovare a strategiei pentru gestionarea câinilor fără stăpân din România şi de identificare de noi parteneri şi de soluţii cât mai eficiente, care să vină în sprijinul rezolvării acestei situaţii
Citește mai mult

European Advisory Board on Cat Diseases (ABCD)

AMYSA deadline extended to 1 March 2014

ABCD & Merial invite applications for the Young Scientist Awards 2014
Citește mai mult

Loja prostatică după închiderea parenchimului prostatic; Bildquelle: Bogdan Alexandru VIŢĂLARU

Rezecția parțială intrcapsulară a adenomului de prostată cu ablația totală a uretrei intraprostatice la câine

Rezecția parțială intracapsulară a adenomului de prostată cu ablația totală a uretrei intrapostatice și menținerea continenței urinare la câini este o intervenție ce prezintă un grad ridicat de dificultate și este efectuată în cazuri severe, blocaje acute ale tranzitului digestiv sau urinar, consecutiv măririi în volum a prostatei
Citește mai mult

Iepure Pitic, femela necastrata de cca 3 ani 'Alice'; Bildquelle: Dr. Gertrude König

Prezentare de caz la un iepure pitic: Strănutul nu trebuie întotdeauna sa fie cauzat de gripa – chiar si o malpoziție dentara poate induce aceste simptome!

Un iepure de rasa pitica, Alice a fost prezentat la cabinetul nostru cu simptomele unei gripe prezentând o rinita bilaterala cu scurgeri nazale purulente cu strănut intermitent in timpul zilei
Citește mai mult

Mandula a fost un pacient de-al meu, un hamster pitic, pe care proprietara lui, o tanara domnisoara, l-a adus pentru ca observase o umflatura pe maxilarul inferior al animalului; Bildquelle: Dr. Jakab Ferenc

Cazul lui Mandula (migdala)

Mandula a fost un pacient de-al meu, un hamster pitic, pe care proprietara lui, o tanara domnisoara, l-a adus pentru ca observase o umflatura pe maxilarul inferior al animalului
Citește mai mult

Sindromul fetusului unic; Bildquelle: Asist. univ. Dr. Alexandru Viţălaru

Sindromul fetusului unic

De-a lungul timpului, odată cu evoluţia mijloacelor şi metodelor de investigaţie paraclinică, atenţia clinicienilor s-a îndreptat pe una din cele mai des întâlnite cauze ale inerţiei uterine primare, respectiv prezenţa unui singur fetus, supradimensionat, în uter, respectiv, aşa cum a fost denumit de către Jackson, 2004, “sindromul fetusului unic“, “single puppy syndrome”
Citește mai mult

Conferința 'Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament şi profilaxie' - Galerie Foto

Conferința "Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament profilaxie" - Galerie Foto

Sâmbătă, 27 aprilie, Dr. Camil Stoian a susținut, la invitația firmei Bayer, conferința cu tema "Boala parodontală la animalele de companie".  Temele abordate au inclus controlul durerii in stomatologia veterinară, protetică, cauzele și tratamentul parodontitei, etc. Evenimentul s-a dovedit un real succes, numărul participanților depășind cu mult așteptările organizatorilor, peste 150 de persoane aflându-se în sală pe durata prelegerilor
Citește mai mult

Boala parodontală la animalele de companie

Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament şi profilaxie

Firma Bayer are deosebita placere de a va invita in data de 27 Aprilie 2013 sa participati la seminarul cu tema "Boala parodontală la animalele de companie - Cauze, simptome, tratament şi profilaxie", ce se va desfasura in cadrul Facultatii de Medicina Veterinara din Bucuresti
Citește mai mult

Talia contrastanta si speranța de viață la câine; Bildquelle: Thomas Köllner

Talia contrastanta si speranța de viață la câine: de ce câinii de talie mare mor mai tineri

Câini de talie mare au o speranța de viața mai mica decât cei de talie mica, deoarece procesele de îmbătrânire se petrec mai repede. Aceasta este concluzia unui studiu recent de la Universitatea din Goettingen, care a fost efectuat luând in studiu date de la mai mult de 50.000 de câini, aparținând la 74 de rase diferite
Citește mai mult

Creștere radiculara retrograda la Degu

Creșterea retrogradă a rădăcinii dentare la Degu

Va prezentam alăturat un caz foarte interesant de creștere excesiva, retrograda la un molar de la un degu (Octogon Degu) Aceasta femela in vârsta de 4 ani este un pacient al ambulantei stomatologice veterinare pentru rozătoare si iepuri,  DDr. Camil Stoian si Dr. Gertrude König din Vösendorf, Austria
Citește mai mult

Importanța analgeziei la iepuri

Importanța analgeziei la iepuri

Asigurarea unei analgezii corecte în cazul iepurilor ce suferă de afecțiuni dureroase este esențială. Din păcate, iepurii nu exprimă durerea la fel de evident ca alte animale de companie, de aceea identificarea stărilor algice ale leporidelor nu este deloc facilă
Citește mai mult

Soluții pentru recuperarea post operatorie în afecțiuni chirurgicale majore

Seminarul “Soluții pentru recuperarea post operatorie în afecțiuni chirurgicale majore"

Fundația pentru protecția animalelor VIER PFOTEN România organizează pe 27 Noiembrie 2012 seminarul "Soluții pentru recuperarea post operatorie în afecțiuni chirurgicale majore"
Citește mai mult

Introducerea ligamentului artificial ; Bildquelle: DR. Cristian Croicu

Plastia Ligamentului încrucișat anterior (LIA) cu autogrefă sau cu ligament artificial

În medicina veterinară există foarte multe tehnici chirurgicale în ruptura ligamentului încrucișat anterior, depinde de fiecare ce metoda preferă să folosească
Citește mai mult

cristale de struviţi

Identificarea precoce a insuficienţei renale

Scopul  principal al lucrării este identificarea  precoce a insuficienţei renale cu ajutorul UPC, a analizelor sanguine biochimice şi  hematalogice,  a analizelor de urină şi a valorilor tensiunii arteriale
Citește mai mult

Ecografie; Bildquelle: www.musafirlogpass.blog.com

Identificarea precoce a insuficienţei renale partea a II-a

Scopul  principal al lucrării este identificarea  precoce a insuficienţei renale cu ajutorul UPC, a analizelor sanguine biochimice şi  hematalogice,  a analizelor de urină şi a valorilor tensiunii arteriale
Citește mai mult

Husky Siberian

Identificarea precoce a insuficienţei renale partea a III-a

Scopul  principal al lucrării este identificarea  precoce a insuficienţei renale cu ajutorul UPC, a analizelor sanguine biochimice şi  hematalogice,  a analizelor de urină şi a valorilor tensiunii arteriale
Citește mai mult

Toxoplasma gondii tachyzoites; Bildquelle: DPDx Image Library

Toxoplasmoza

Toxoplasmoza este o zoonoză dată de un protozoar intracelular, ce afecteză peste 300 de specii de animale, produsă de Toxoplasma gondii, şi se exprimă prin tulburări nervoase,  pulmonare, iar la femele determină mortinalitate, malformaţii congenitale şi avorturi
Citește mai mult

Veveriţa zburătoare (Sugar Glider); Bildquelle: Joe McDonald

Veveriţa zburătoare (Sugar Glider) – Partea I: Prezentare Generală

Necunoscute până de curând în România, veveriţele zburătoare reprezintă, încă, un animal de companie exotic destul de rar în ţara noastră
Citește mai mult

Veveriţa zburătoare (Sugar Glider); Bildquelle: Joe McDonald

Veveriţa zburătoare (Sugar glider)

Partea a II-a: Protocoale de diagnostic şi tratament
Citește mai mult

Hedgehog with a large contaminated Wound

Case Study: Hedgehog with a large contaminated Wound

On January 23 (2012) a hedgehog was presented at the clinic with a large contaminated wound in the right abdominal wall. The animal was probably tracked down and nibbled by rats while in hibernation
Citește mai mult

Demodicoza juvenila localizata

Demodicoza la câine

Demodicoza este o boală care apare în urma înmulţirii râilor din genul Demodex (care câteodată poate face parte din flora normală a pacienţiilor) la nivelul pielii
Citește mai mult

Afecțiunile oncologice ale glandei mamare la cățea

Afecțiunile oncologice ale glandei mamare la cățea

Afecțiunile oncologice ale glandei mamare la cățea sunt o problemă curentă în ziua de azi, fiecare medic veterinar de animale de companie confruntându-se cu astfel de cazuri în mod frecvent
Citește mai mult

citologie in limfomul canin

Limfomul malign canin

Limfomul este unul dintre cele mai des întâlnite forme de cancer care afectează limfocentrii şi alte organe care conţin ţesut limfoid
Citește mai mult

Transverse postcontrast CT image revealing a mass in the area of the pituitary gland; Bildquelle: Dr. C. Reusch

Cat with diabetes mellitus and acromegaly

It is currently assumed that up to 80% of cats sufferfrom a type 2-like diabetes. Other specific types (formerly called secondary diabetes mellitus) may occur in approximately 20% of diabetic cats
Citește mai mult

International Association for Veterinary Homeopathy

International Congress of Homeopathy in Budapest

IAVH (Asociaţia Internaţională de Homeopatie Veterinară), împreună cu MHOE (Magyar Homeopata Orvosi Egyesület) găzduiesc la Budapesta Congresul de homeopatie, între 20 şi 22 aprilie
Citește mai mult

Sindromul De Şoc Toxic Streptococic (SSTS)

Sindromul De Şoc Toxic Streptococic (SSTS)

SSTS reprezintă o infecţie streptococică generalizată care evoluează către un sindrom de tip şoc şi insuficienţa organelor vitale (MODS). Mortalitatea este foarte crescută
Citește mai mult

Carcinomul cu celule scuamoase la pisică

Carcinomul cu celule scuamoase la pisică

Carcinomul cu celule scuamoase este al doilea cel mai comun tip de tumoră întâlnit la pisică, după limfom. Cu toate acestea, boala se manifestă foarte diferit în funcţie de nivelul la care se dezvoltă
Citește mai mult

degu

Particularităţi fiziologice ale veveriţelor degu

Veveriţele degu au devenit, în ultimii ani, animale de companie foarte îndrăgite, însă această specie a atras atenţia cercetătorilor încă de acum câteva decenii
Citește mai mult

Dermatitele alergice alimentare - Studiu de caz

Dermatitele alergice alimentare - Studiu de caz

În cele ce urmează vom prezenta schematic, sub formă tabelară cazurile clinice urmărite în studiul nostru din punct de vedere al: speciei, rasei, vârstei şi sexului 
Citește mai mult


Terapia transfuzională la animale de companie

Terapia transfuzională la animale de companie

Interesul medicilor veterinari acordat terapiei transfuzionale se află într-o continuă creştere, direct proporţional cu dezvoltarea tehnicilor medicale în medicina de urgenţă şi, nu în ultimul rând, observând incidenţa anumitor afecţiuni ce produc anemii severe
Citește mai mult

Tratamentul piodermitelor şi otitelor purulente la carnivore

Tratamentul piodermitelor şi otitelor purulente la carnivore

Piodermita este definită ca o inflamaţie a pielii, de origine bacteriană şi, cel mai frecvent, caracterizată prin caracterul său purulent
Citește mai mult

Tratamentul otitelor externe - Studiu de caz - PARTEA II

Tratamentul otitelor externe - Studiu de caz - PARTEA II

Aspect studiat de noi sunt otitele externe care apar la câine şi pisică secundar în diferite dermatite alegice
Citește mai mult

Tratamentul otitelor externe - Studiu de caz

Tratamentul otitelor externe - Studiu de caz - PARTEA I

Aspect studiat de noi sunt otitele externe care apar la câine şi pisică secundar în diferite dermatite alegice
Citește mai mult

Studiu de caz: Utilizarea Interferonului Omega (Virbagen) în tratamentul abcesului interdigital la câine

Studiu de caz: Utilizarea Interferonului Omega (Virbagen) în tratamentul abcesului interdigital la câine

Boxer, mascul, 11 ani, care prezintă formaţiuni interdigitale de formã semidură, intens vascularizate, dureroase, calde
Citește mai mult

Retenţia urinară; Bildquelle: Fotolia

Retenţia urinară

Retenţia urinară reprezintă imposibilitatea de a elimina urina din vezica urinară cu toate că aceasta este plină şi se poate manifesta sub formă acută sau cronică
Citește mai mult

caini, pisici

Tratamentul simptomatic al atopiei şi al intoleranţei alimentare

Majoritatea câinilor şi a pisicilor vor primi glucocorticoizi şi antihistaminice, suplimente cu acizi graşi, sau combinaţii ale acestora. La pacienţii refractari trebuie luate în considerare tratamente noi şi/sau mai costisitoare
Citește mai mult

Abordarea terapeutică a pacientului cu suspiciune de cancer

Abordarea terapeutică a pacientului cu suspiciune de cancer

O abordare optimă a pacienţilor suspecţi de cancer trebuie să urmărească punerea unui diagnostic de certitudine în privinţa naturii şi a stadiului bolii
Citește mai mult

Managementul terapeutic în pancreatită la câini

Managementul terapeutic în pancreatită la câini

Pancreatita reprezintă inflamarea pancreasului, organ cu funcţii exo şi endocrine si cu importanţă majoră în secreţia de insulină şi enzime digestive
Citește mai mult

Hipermagnezemia la carnasiere

Hipermagnezemia la carnasiere

Excesul de magneziu este departe de a pune problemele dificile ale deficitului de magneziu, din punct de vedere al diagnosticului şi terapiei
Citește mai mult

Ruptura de ligamente încrucişate, tehnica extracapsulară

Ruptura de ligamente încrucişate, tehnica extracapsulară

Când un prieten, coleg de breaslă, doctorul Călin Şerdean, mi-a solicitat scrierea unui articol, a fost o provocare pentru mine, întrucât nu mă puteam decide asupra  subiectului
Citește mai mult

Dirofilarioza la câine - studiu de caz

Dirofilarioza la câine - studiu de caz

Un studiu asupra dirofilariozei la câine, în zona orașului Călărași. Acest studiu a fost determinat de prezența țânțarilor, a zonelor mlăștinoase din jurul orasului, dar și de vecinătatea Dunării care poate inunda zonele limitrofe, favorizând formarea bălților
Citește mai mult

Pisica

Sindromul urologic felin: alternative diagnostice, terapeutice şi nutriţionale

Termenul de Sindrom Urologic Felin (SUF) descrie, de fapt, o varietate de stări patologice întâlnite la pisicile domestice şi caracterizate prin hematurie, strangurie, polakisurie, disurie, precum şi prin grade variabile de obstrucţie a canalului uretral
Citește mai mult

Advisory Board on Cat Diseases (ABCD)

ABCD Young Scientist Award 2012

The European Advisory Board on Cat Diseases (ABCD) invites applications for the ABCD & Merial Young Scientist Award 2012
Citește mai mult

Ariciul african

Terapia medicamentoasa in patologia aricilor

Ariciul african (Atelerix albiventris) precum si ariciul european (Erinaceus europaeus) au devenit, in ultimii ani, animale de companie din ce in ce mai populare in Europa. O data cu cresterea numarului de exemplare aflate in captivitate a aparut si necesitatea aprofundarii studiului patologiei acestor specii
Citește mai mult

OS Sechestru corneean complicat cu desmetocel -Persană, femelă, 1 an şi 6 luni (corneea deformată cu edem limitrof leziunii şi cu vase de neoformaţie) - original Ionaşcu

Sechestrul corneean al pisicii persane

Sechestrul corneean, cornea nigrum, necroza corneeanǎ sau mumifierea corneei sunt sinonime ale aceleiaşi afecţiuni, care se întâlneşte la pisica Persanǎ,  metişii acesteia
Citește mai mult

Imagine predefinită


Bebeluşii înţeleg limba câinilor

Bebeluşii pot interpreta semnificaţia diferitelor tipuri de lătrat, chiar dacă nu au întâlnit niciodată un câine


Citește mai mult

ABCD

ABCD & Merial Young Scientist Award 2010 - call for papers

The European Advisory Board on Cat Diseases (ABCD) invites applications for the ABCD & Merial Young Scientist Award 2010


Citește mai mult

Parametri endocrinologici

Parametri endocrinologici frecvet utilizaţi în practica medicală veterinară

Ca multe alte ramuri ale medicinei veterinare, endocrinologia clinică s-a dezvoltat mult în ceea ce priveşte cunostinţele de fiziologie, fiziopatologie şi diagnosticul  de laborator la animalele domestice


Citește mai mult

Imagine predefinită

Creşterea riscului de transmitere a infecţiei MRSA prin muşcătura de câine şi pisică

Apariţia bacteriilor la animalele de companie este tot mai des sesizata în ultimul timp


Citește mai mult

pisica

Utilizarea insulinei Lantus in diabetul zaharat de tip I la caine si pisica

Autori: Asist. Dr. Cristina Fernoaga, Conf. Dr. Codreanu M.D,      Sef. lucr. Dr. Cornila M.


Citește mai mult

Asociatia Medicilor Veterinari pentru Animale de Companie din Romania

Bine ati venit la Sinaia

Primul Congres Veterinar Est European 13, 14 noiembrie 2009


Citește mai mult

Jonas Wensman, laureate of the 2009 ABCD & Merial Young Scientist Award, flanked by Jean-Christophe Thibault from Merial (left) and Marian Horzinek from the ABCD (right)

Swedish researcher Jonas Wensman wins the ABCD & Merial Young Scientist Award 2009

The ABCD and Merial Young Scientist Award 2009 was presented to Jonas Wensman, from the Swedish University of Agricultural Sciences (SLU, Uppsala), on 20 June in Dubrovnik, on the occasion of the congress of the European Society of Feline Medicine
Citește mai mult

FeLV infection

ABCD recommends FeLV prevaccination testing - but to be “interpreted with care”
Citește mai mult

Al IX-lea Congres National Bulgar al medicilor veterinari pentru animale de companie, Varna, Bulgaria

Al IX-lea Congres National Bulgar al medicilor veterinari pentru animale de companie, Varna, Bulgaria

In  5 – 7 Iunie 2009 a avut loc în Varna, Bulgaria al IX lea Congres National al medicilor veterinari pentru animale de companie din Bulgaria


Citește mai mult

European Veterinary Dental Society

Royal Canin supported registration to the 18th European Congress of Veterinary Dentistry

18th Congress of the European Veterinary Dental Society ECVD, Zurich, Hotel Renaissance, September 10-12, 2009


Citește mai mult

Imagine predefinită

Eliminating rabies in dogs is the optimal control method for preventing spread of the disease

Dog vaccination and stray dog populations control are more efficient and cost effective than post-bite treatment in humans
Citește mai mult

Revista

Companii

Internaţional

Literatură